2015年8月26日 星期三

要聽microRNA的話‧肌膚不老的秘密

SK-II R.N.A Power Gathering後,當然要報告下產品啦:)

擺左兩個月街站,真係日日曬足10個鐘,唔做Magic Ring都知道自己肌膚質素大跌>.<
一做就知Magic Ring無花無假,分數跌至前所未有既新低...
成績最差既當然就係Spot Contract啦,面層55點色素,底層足足215點@口@
早前的幼齒16歲肌同93%完全飛走哂,所以話,保養真係女人既終生事業黎架。


今次試既當然係新推出既
R.N.A.彈性再生精華 Power Radical New Age Essence (30ml/HK$770, 50ml/HK$1110, 75ml/HK$1540)
R.N.A.立體緊緻精華霜 Power Radical New Age (50g/HK$780, 80g/HK$1140, 100g/HK$1280)。




年輕既關鍵在於肌膚係咪「全方位縱橫立體緊緻」。
來自上方的縱向光源,眼周水平細紋就會產生陰影,而側邊既橫向光源,會令毛孔瑕疵展露無疑。
要根除老化痕跡,從現在到未來 15 年為肌膚鎖住年輕,就要做到無死角「全方位縱橫立體緊緻」。

關鍵就在於獲獎既 microRNA 科研,顛覆傳統幹細胞及基因修護既概念。
microRNA 係蛋白質合成中扮演著指揮家既角色,指揮每個細胞工作,但隨著年齡漸長 microRNA 既指揮能力就會漸漸弱化,呢個就係令肌膚老化、結構崩壞,令根源緊緻度流失既原因啦!

SK-II 今次成功研究能有效阻止老化既 R.N.A Power 科技,徹底改寫肌膚老化命運。


主要成份當然有SK-II 既經典成分PITERA啦!
針對 microRNA 加入創新「Radical New Age Complex」。
由「大豆精華」(Natural soy complex) 、「水解酵母 」(Hydrolyzed natural yeast complex) 調配而成,補充人體蛋白質合成重要來源,提供人體必需胺基酸 (Amino acid) 與小分子胜肽,仲有高效抗氧化成分,有助於修護 DNA損傷,對抗老化。


創新成分同經典成分,從真皮到表皮層,促進蛋白質結構完整、刺激肌膚活化,新生膠原蛋 白,縱向、橫向都「全方位立體緊緻」啦。

R.N.A.彈性再生精華 Power Radical New Age Essence
乳白色既精華,推開好薄身,質感好滑,滋潤度都幾高架。


以一管精華置於掌心,深呼吸然後再全面向外推開。
舒緩減壓,再全面點印。
搽上面真係會聞到大豆既香味,再加埋淡淡既清香。


R.N.A.立體緊緻精華霜 Power Radical New Age
比起精華再厚身一D,霜狀得黎其實好易推得開,以一粒珍珠份量以指腹位置,由內而外塗開。用中指及無名指由眼由下 而上,由眼頭按摩至太陽穴,再沿耳側拉至下巴,最後再撫按前額。

唔知係咪天氣關係,對我黎講一粒珍珠個量會太笠,所以我用個份量減左少少,等到秋冬既話,一粒珍珠就應該岩岩好啦。


就咁搽一次其實都只係感覺到好滑同好好推,但用左個幾星期之後,對比一下就知道效果好令人滿意:)
明明我呢幾排都係條街到曝曬,但泛紅減少左,黃氣除左,毛孔細緻左,五大美肌範疇:細滑、緊緻、抗皺、白皙及光澤度,都有所改善。

用多排要再去做多次Magic Ring洗走我既污點先得XD

銷售點:
SK-II 概念店及全線美容專櫃
太古城中心 232 舖 Tel. 2670 2633 
九龍九龍塘又一城 G 層 22 號舖概念店 Tel. 3104 0263


「產品及有關資料由品牌提供」
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...