2015年8月28日 星期五

這個夏日不太彩‧「夏日彩妝工作坊」



早前出席左「夏日彩妝工作坊」,由Will Or示範用新之城買到既化妝品黎化返個夏日彩妝。




今年既彩妝已經唔需要好彩,重點放左係帶光感既自然膚質,所以底妝記得加返少少珠光呀:)


眼妝唔洗彩就用返貼近膚色而帶閃既色,再加返條內眼線就夠啦,輕輕加長少少亦得。
睫毛記得搽,唇仔當然係震畫最流行既花瓣唇啦。


簡簡單單散發自然氣質,Nice!


之後就到尚美療膚彩妝既化妝示範,上妝前既保養是重點,要好似用SK-II咁輕拍全面啊,上一層薄薄既BB Cream再重點做遮瑕,透薄持久既底妝就完成啦:)


眼眉都係自然色就可以了,重點係最後既輪廓加強,令面相更加立體,似乎夏日既彩妝都係裸色為主,方便襯返色彩繽紛既打扮嘛:)

平時去新之城,重點放左去衫同精品,經過今次,要留意下D化妝品先得啦!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...