2015年8月27日 星期四

炭酸美容‧水造的女性@ADJUVANT Fog Sui 炭酸注氧活顏水

大熱天時,Yandy Keep住戶外工作乾煎左幾個月,防曬當然係做到足啦!
其次,我仲帶左個法寶:)

日本醫學抗敏品牌ADJUVANT,之前Yandy已經試過化妝品同頭髮產品,今次就到保養品啦!


門口呢個位置係特別設計俾鐘意自助形式既客人既,呢到有D小問卷俾你測試返自己既膚質、想處理既肌膚問題咁。
只要你係呢個位置,BA就唔會過黎打擾你架啦:)
我覺得呢個位置都幾唔錯,因為有時都會想靜靜地睇下野架嘛!


今期熱賣既就係呢枝風靡日本既「炭酸注氧活顔水」,係日本自推出後短短 16 天內銷售量已經突破 16 萬支,仲一度賣到斷市。

點解咁勁?
其實不嬲都話女人係水造既,所以要成日Keep住補水XD

當皮膚長期處於乾燥狀態,會削弱皮膚的天然防禦能力,並使其變得脆弱、敏感,所以拒絕乾燥係護膚既基本。

但係,一般保濕液既主要成分只不過係普通水,用完皮膚表面會有「補濕」既感覺,但水分一蒸發,會將表皮上既水分一齊帶走,搞到皮膚更乾燥>.<

ADJUVANT「炭酸注氧活顔水」蘊含精製水及炭酸成分,增強活顔水的滲透力、注氧力,仲有其他有效成分:
♥ Repagermanium♥ 促進血液循環,調理皮膚狀態。
♥ Hydroxyethyl Urea♥ 渗透角質層中,紓緩乾燥,填補细紋。
♥ 低分子膠原蛋白♥ 深入肌膚底層,增加彈性,明亮膚色。
♥ 黃龍膽根萃取物♥ 具抗炎、抗老化功效。
♥ 低分子透明質酸♥ 深層補濕,肌膚回復細緻嬌嫩,更富彈性。
♥ 棉子糖♥ 蘊含半乳糖、果糖、葡萄糖,是天然補濕成分。

唔怪得之係日本每 5 秒售出一支,成為最熱賣炭酸產品啦。


明知自己要去乾煎,緊係要帶埋ADJUVANT「炭酸注氧活顔水」:)

親膚性既精製水成分,能夠輕易滲透至皮膚底層,加上經過無菌處理,不含雜質。
蘊含日本近年流行既美容成分 CO2 ,即炭酸,平時存在於空氣中的氣體,能啟動肌底的血液循環,瞬間為皮膚細胞注氧,激活肌膚,促進新陳代謝,回復緊緻淨白。

不但無添加日本厚生省公佈的 102 種致敏成分〔包括人造色素、人造香料、螢光漂白劑等有害成分〕,產品仲含有各種有效美容又對皮膚安全成分,效果顯著之餘,即使是敏感肌及小朋友也可安心使用。

加埋個懶人噴頭,真係好岩我心。


噴出黎既噴霧係真係好霧架,唔會噴到一滴滴。


有時懶懶地我直情當佢Toner咁用XD
噴完直接上精華,再搽Cream^^"


戶外工作既話我係手手腳腳都一齊噴,補充水分同時幫自己降下溫。
方便隨身帶住,無論任何天氣都可以幫肌膚補水充電。
就算返Office都岩用架,噴一噴唔怕俾冷氣抽乾。
化左妝都可以令妝容更貼服持久,減少脫妝。

一齊帶領炭酸美容熱潮 24 小時持久補濕,告別乾燥啦。


售賣點:「ADJUVANT 肌の回復專門店」
尖沙咀彌敦道63號iSQUARE國際廣場504號舖
查詢電話: 2311 1322

網址: http://www.adjuvant.com.hk
Facebook: www.facebook.com/adjuvant.hk
Weibo: www.weibo.com/AdjuvantHK

「產品及有關資料由品牌提供」
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...