2015年9月26日 星期六

我是這樣洗頭的‧洗髮吹髮全紀錄

Yandy個頭真係好難搞,一時油、一時乾、一時又毛燥,真心玩死我>.<
問我係咪洗頭太用力?
um...係掛?但又好似唔係好大力者...
係我語無輪次既攻擊下,得到洗頭機一部!


Beaure負離子電動頭部按摩器



我既第一個反應係洗頭都要用機?
人手流頭有時會唔覺意大力左,日本品牌既Beaure負離子電動頭部按摩器,以振動按摩頭皮,唔怕加重頭皮負擔,洗頭時更舒適,更能清除頭垢。
加埋負離子設計,修復受損髮質,有效恢復頭髮滑順。


入電比賽麻煩,要用螺絲批幫幫手,但我用左成個月都未洗換電,都OK既。


刷頭係軟膠狀,有片型同柱型交叉分佈。
有強、弱兩種振動模式切換,都幾岩手型。


我會係後尾枕位置落流洗頭水,用按摩器打圈等佢邊按摩邊起泡。
比起人手起泡係慢少少,但慳左起泡個STEP。
由下而上打圈洗上去,無論點轉都唔會拉扯到頭髮,比起用手指仲順手。
唔知長髮用Kick唔Kick呢?

振住咁按摩都幾舒服,不過會手都一齊振振振振振XD
但整體感覺係舒服用乾淨既。



洗完頭緊係吹埋個頭,我最近特別乖,嘻嘻!成功養成左用吹燙順滑噴霧啦:)


FLUIDISSIME 吹燙順滑噴霧 (HK$400/150ml)

唔覺唔覺原來都有唔少KERASTASE既產品入侵左我屋企XD
呢枝就係係吹髮前幫髮絲打個底先既。
抗熱保護成份Xylose木糖保護返頭髮之餘仲防毛燥,兼順滑髮絲。


噴完吹返乾個頭,已經好有造型,乜都唔洗搞,岩哂我呢D懶人。


我最鐘意佢既係潮濕時用,係有防潮既效果,唔頭髮無咁易痴埋一PAT,仲唔會飛起一條二條毛。
仲可以帶出街噴,隨時轉造型,Keep返個俐落線條。不過我呢個死懶鬼當然係冇帶過出街啦!
我吹髮前用完,個頭已經Keep到成日唔扁搭啦,仲邊洗帶出街。


「產品及有關資料由品牌提供」
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...