2015年4月30日 星期四

背背都要食餐好‧Task2南非茶

又係時候去Sense of Pure Skincare 淨意坊。
繼上一次 白滑美背大作戰‧Task1醫學酵素 已經過了兩星期。

又係時候報告一下背背既情況,爆多左幾粒瘡...好多谷左係底既瘡瘡都浮返上黎,所以睇落好似惡劣左,有少少凹凸不平,但以膚質計係軟化左,唔會乾爭爭咁,有返D水份。

今次就做返個南非茶原蜜豆抺抗痘消炎美背療程,舒緩皮膚敏感油脂炎症,處理下D痘痘啦:)


先嘆返杯好耐冇飲過既黑糖養生茶先慢慢入去做背背XD
敷藥包,清潔背背係基本,唔再特別講啦。




基本清潔後用左韓國既黑糖香薰做磨砂。
粒子大細幾適中,感覺唔刺激,仲幾舒服添。
改善暗啞問題,仲可以分解毛孔入面既污垢。

之後用當歸薰蒸一下,打返開D毛孔準備做針清,好在過程中係聞唔到當歸味既者XD


今次既針清真係有D痛,都有唔少暗粒仔浮左出黎,仲有幾粒大野T^T
忍一忍之後就係舒服既香薰油熱石按摩啦:)
Carmen話有客舒服到問佢地有無得做埋按摩!!!簡直係問左我既心聲呀XDDD


以Jet Spray噴上蘆薈精華水,同時注氧,有點吵耳的Jet Spray聲音,為背背注滿水份。
最後來到重點的帶機原蜜豆抺+抗氧南非茶薰衣草軟膜。
南非茶有「南非的紅寶石」的美譽,本身並非茶葉,而是一種有機草本植物,不含咖啡因,含豐富礦物質,可以消除過敏。

短短十幾分鐘,小睡片刻,舒緩身體疲累,同時舒緩皮膚敏感油脂炎症。


針清後少不了有點紅,痘印也是需要時間處理的。
但療程後感覺已經大有改善,痘痘摸起來都平滑多了。
背部的膚質摸起來明顯有差的,至少感覺水份滿滿的,沒痘的位置多了份柔絲般的觸感。


南非茶原蜜豆抺抗痘消炎美背療程特別適合因天氣轉變污染等情況,肌膚發紅腫。
對舒緩皮膚敏感油脂炎症很有幫助。

完成第二次的療程,看似沒有太大效果,但摸起來的膚質確有不錯的改善,也把底層的陳年污垢好好清理了一下,下次療程再報告:)

Sense of Pure Skincare淨意坊
地址:尖沙咀厚福街13號祥禧順中心11樓全層
預約電話:3575 9023
電郵:senseofpure@hotmail.com
網址:www.senseofpure.com.hk
Facebook Page:www.facebook.com/SenseOfPureSkincare

「產品及有關資料由品牌提供」
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...