2015年6月18日 星期四

跟Yandy去菲律賓工作@My Philips Beauty Life


Yandy岩岩係充滿陽光既菲律賓工作完返黎,無論工作定玩樂,都離唔開陽光。
Philips Beauty一直都帶俾我唔少既生活便利,慳返好多打理儀容既時間,咁就可以Keep住個樣同時爭取更多玩樂時間啦:)

今次去菲律賓工作,我都帶左個好幫手過去XD




早前Event收到既PHILIPS VisaPure淨顏煥采潔膚儀:)

先係香港開箱。
入面包括VisaPure淨顏煥采潔膚儀、充電器、充電底座、標準刷頭、敏感刷頭、收納袋、說明書
二話不說拎去叉電先XD
叉電需時6小時,叉一次可以用30分鐘,每日早、晚洗面一次既話大約可以用兩星期左右。

好貼心咁準備左標準型刷頭同敏感型刷頭。
白色係標準刷頭,粉色係敏感刷頭,摸起上黎都會感覺到敏感刷頭既觸感係柔軟好多既。
偏乾肌既我就向敏感刷頭入手啦XD

VisaPure淨顏煥采潔膚儀成部機係得一個制既者,一禁就開。
按鈕下面會亮燈,有兩段式速檔選擇。
I 溫和低速檔
II 深層清潔高速檔
再按就關機。

全機可水洗,岩哂我慣左沖涼時洗臉XD

我比較在意既位置主要係眉心、嘴角同鼻翼既位置,由於毛孔比較嚴重,好易積左D污糟糟。
我好堅持呢D污糟糟一定要日日都清走先安心^^"
一般洗面都要配合棉花棒幫手先可以清得走,所以洗面機對我黎講就好重要啦。


VisaPure淨顏煥采潔膚儀用法係先用洗面產品加水,直接用VisaPure係手上起泡,不過我用開既洗面產品係無泡配方既,沾滿個刷頭就可以直接上面。

T-Zone、兩邊面各洗20秒。

刷頭大細岩岩好,額頭打4-5圈就夠,鼻鼻既細緻位亦照顧得好好。


VisaPure每20秒會暫停一下,提醒你夠時間轉Part啦:)
個人好鐘意呢個功能,唔洗自己數,我唔係數多就數少,又成日唔記得數到邊^^"

1分鐘就自動停,連關機都唔洗自己禁,仲可以防止過度清潔。

睇下洗完效果幾好?
我好在意既污糟糟清走哂,比手洗多6倍以上的清透潔淨,毛孔都平滑好多呀。
洗既感覺好溫和舒服,洗完覺得肌膚好通爽,又唔會乾。


附贈收納袋,方便外出旅遊時攜帶,咁照顧週到無辦法唔帶你去菲律賓啦XD

面對菲律賓猛烈既陽光,膚質依然透亮細緻,無懼厚厚的防曬。
之前用VisaCare微晶緊緻煥膚儀好一段時間,今次影相包包面唔見哂,塊面真係V左唔少>////<
當然都唔少得Lumea IPL家用彩光脫毛器,幫我Keep住KO全身既毛毛,而家幾時要著背心短褲都無問題:)


唔覺唔覺,原來Philips已經幫我解決左唔少日常既煩惱。
等我可以無所顧慮咁享受最愛戶外活動:)
唔知大家為黎緊既夏季做好準備未呢?
趁住今個夏天,用Philips Beauty搵返你既自然美啦:)

查詢 : Philips 客戶服務中心2619 9663
零售點 : 各大百貨公司及電器店有售

Official Website: http://www.philips.com.hk/
Official FB Page: https://www.facebook.com/PhilipsBeautyHK

「以上試用品由品牌提供」
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...