2015年6月4日 星期四

發掘自然美之旅【Philips Beauty x Broadway夏日美容工作坊】

唔知大家為黎緊既夏季做好準備未呢?
自問最愛戶外活動,但同樣要兼顧儀容,唔洗靚到"叮"一聲,但求唔會嚇親人。
Philips話齋,個個女仔天生都有種美麗,只要散發出黎就夠啦:)


所以呢日Yandy就黎參加【Philips Beauty x Broadway夏日美容工作坊】
學下點用Philips Beauty 既產品,散發返我D自然美出黎先XD




望到呢DPhilips Beauty 既產品真係好吸引,但要點用先可以散發自然美,就要請教下專家啦!
當日大會邀請左著名化妝師、同髮型師黎同我地分享下夏日美容及造型小貼士。
等所有人都可以自己動手,由頭到腳都散發出Nature Beauty:)


對每個化妝師黎講,清潔係好重要既步驟,係夏天多油多汗既日子就更加要做好清潔。
只要清潔做得好,之後既保養步驟就會事半功倍啦:)

著名化妝師Vincy就推薦呢個Philips既VisaPure淨亮潔膚儀,比起日常用手去卸妝清潔乾淨10倍以上,加埋Dual Motion 2D淨亮科技,重現柔滑透亮既完美素肌。
配合併款柔軟潔面刷頭,無論你咩膚質都可以用,仲可以做埋去角質添:)


用法亦都好簡單,先將洗臉產品加水,用VisaPure係手上起泡。
T字位、左面頰同右面頰各自打圈清潔20秒,合共一分鐘。
VisaPure有智能潔面計時提示,每當秒就會停一停,咁就知道係時候換位啦,唔洗自己估估下,一分鐘仲識自己熄機,真係好貼心啊。


洗完面就係VisaCare出場既最佳時機啦,清理肌膚表面既死皮,更促進自然細胞更新。
呢部小小既美容儀Yandy早前就岩岩試完,去除積聚的老化角質,掃走粗糙、暗啞、膚色不均及凹凸不平,而絕不傷害肌膚,更能加強後續護膚品的吸收力,倍大護膚效果。
最令人驚喜的是有助提升面部線條,會令面型變V的說:)


個樣靚靚,都唔可以忽略身體既。
用埋呢部新一代Lumea IPL家用彩光脫毛器,全身既毛毛都可以話脫就脫>v<
機頭內置了高效能燈泡,可發出高達 14萬次閃光,強度提供約 370次閃光,更足夠連續使用 5年以上。
每兩星期使用一次IPL,使用4 至5 次後通常已有明顯的脫毛效果。

Yandy雖然有唔少部位已經做左脫毛療程,但都有部係屋企看門口架。
脈衝光打落暖暖地,會聞到少少燶味,正常架,唔洗擔心。
不過點都有少少嚇一下既感覺,不過主導權在手,所以心理準備都好夠既!

唔洗Booking、唔怕尷尬,全身上上下下脫邊到都可以自己搞掂:)
自己幫自己進行脫毛療程之後,記得注重一下保濕,可以舒緩、滋潤肌膚。
跟著既兩星期就唔好曝曬啦,防曬都要做返足。


剪短左頭髮之後,我開始注重風筒,因為短髮唔好好地吹乾個頭,係會扁達達架囉...
但吹乾哂又會毛燥=口=
吹半乾仲死...好影撓...@。@
真係玩死我>.<

MoistureProtect 電風筒有智能鎖水護髮技術,可以探測到髮絲既濕度狀況,再自動調整適當溫度,可以保留到頭髮既自然水份,避免頭髮過熱,達至完美的水份保護。

髮型師哥哥仲教路,用把梳旁住黎吹,吹到髮尾內捲一下,就可以造到自然既捲度啦。我唸都係時要入手一部試下啦:)


同系列仲出左直髮器,同樣採用創新智能鎖水溫控技術,每秒可對髮絲分析30 次,根據頭髮既水份含量調整直髮器面板既溫度,以保持秀髮原有的水潤亮澤。
加埋浮動陶瓷面板,減低頭髮所承受的壓力,既可避免損害秀髮,減低頭髮折斷既機會。
15 秒既快速預熱,岩哂朝早趕時間出門口既都市忙人。

髮型師哥哥就教我地,由髮根位置開始夾,仲可以令髮型更加有空氣感,貼服得黎唔會扁達達,下次夾頭要記住啦!


Event少不免又食又拎,食得既落哂肚。
大大枝VisaPure雖然拎唔走,但都要拎返部返去試啦XD


仲加碼帶埋成套「Broadway ・My Melody Gift Set」走>v<


當晚即刻開黎食Indomie撈麵,Size岩岩好之餘,仲可以直接CUP住蓋搖勻,好方便XD

趁住今個夏天,用Philips Beauty搵返你既自然美啦:)

查詢 : Philips 客戶服務中心2619 9663
零售點 : 各大百貨公司及電器店有售

Official Website: http://www.philips.com.hk/
Official FB Page: https://www.facebook.com/PhilipsBeautyHK

「以上試用品由品牌提供」
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...