2015年6月25日 星期四

DELON大自然的愛護‧溶化在天然香氣之中

DELON係加拿大既天然品牌,70多年黎以全天然植物,揉合跨世紀研究的植物學、草本及花類智慧,致力研製零污染、零防腐劑的優質有機護理產品。

無論是臉部肌膚保養系列,或是淋浴及滋潤身體系列都有有機認可,完全不含對人體及環境有害的化學添加劑,亦絕不使用動物作為產品測試,連包裝均以有機物料重新製造,貫徹愛惜生態的品牌哲學,零污染、最純、最天然咁追求自然肌膚的最理想狀態。

2013年進軍香港,最近仲係尖沙咀 K-11 地庫2層開設專櫃添。

今次Yandy就可以趁機體驗一下自然既呼喚啦:)

DELON既產品由臉部肌膚保養系列,到淋浴及滋潤身體系列都有。
第一次接觸就樣樣都試下啦XD




Organic Now! 洗護系列含高達72%有機成分,系列包括洗髮水、護髮素、補濕乳霜、潔手液及唇部滋潤霜,均不含防腐劑、尿素、起泡劑及人造色素。

早前因為用左有矽靈成份既洗頭水,洗到我D頭髮一舊舊,搞到要做左個超貴既深層清潔先無事,唸起都肉痛呀>.<

所以而家揀洗頭水都好小心,睇清楚哂成份係無矽靈先敢用呀。
Organic Now!有機洗髮露我睇過哂無矽靈架,仲係採用天然蘆薈作基底配方,溫和清不潔,唔傷頭髮同頭皮,洗髮同時仲有潤滑同保濕效果。
個香味好清新,有大自然既感覺,洗完頭唔洗用護髮素都好好梳。


以各類植物及果實加入製成既Delon潤膚霜,有成有10幾種唔同味道,當然功效都唔同啦。

我就揀左呢隻葡萄籽身體潤膚霜,葡萄籽含有大量花青素,係非常好既抗氧化劑,可以預防皮膚變暗啞及衰老,仲有抗過敏功效。
大家都知道我最鐘意同陽光玩遊戲,呢個就岩哂我去玩完返黎急救啦:)


潤膚霜入面仲有D粒子,可以做埋身體磨砂,個香味好Fresh、好天然。
曬完成日,用佢清返乾淨D防曬兼Relax下,真係岩哂。
洗完仲好滋潤兼光澤返哂黎。



最後黎到唇部滋養霜,潤唇膏我隨身都有幾款,連夏天我都可以乾到爆哂擦,無返幾款跟身真係唔得掂。

芒果唇部滋養霜除左可以減淡唇色暗啞、減少唇紋出現及爆拆情況出現,氣味仲夠哂香甜。
用手指既熱力已經可以令潤唇膏好似雪花咁溶化出黎,綿軟唔油膩既質感搽上嘴好舒服。


上嘴唔會一層油咁,帶返少少光澤感既同時都Keep到自然,唔化妝用都唔會match唔到。
臨訓前仲可以厚厚咁搽一層,當唇膜用,Keep住搽,個唇都細滑柔軟D呀。

更多資料:
Facebook: https://www.facebook.com/DelonLabHK
Retail Address: No.3, B2, K-11 Art Mall, 18 Hanoi Road, Tsim Sha Tsui, Kowloon

「產品及有關資料由品牌提供」
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...