2017年3月16日 星期四

迎接夏日的節奏‧Kiehl's一周目美白作業

敏感肌通常膚質都比較粗糙缺水,好易有肌色不均既情況,但偏偏最怕美白產品,而今次Kiehl's既美白新品就岩哂啦!
我雖然唔係敏感肌底,今次就趁夏天黎臨前,做左個為期一星期既美白保養:)

♥ Kiehl’s醫學維C亮白透滑水嫩啫喱 (HK$420/50ml)
♥ Kiehl’s醫學維C淨白保濕面膜 (HK$400/6片)

Kiehl’s皇牌美白成分–活性維他命C依然係主打,但同時做到平滑、保濕、提亮三大功效,即刻Feel下有幾得:)




♥ Kiehl’s醫學維C淨白保濕面膜 (HK$400/6片)
活性維他命C以外,加入有協同作用既牡丹萃取,處理膚色不均問題,透澈提亮膚色。
以透明質酸鈉強力吸水,甘油儲水,白樺萃取則有助補充肌膚真皮和表層水分及營養。

面膜剪裁貼面,特別喜歡眼底位置都照顧埋,味道偏重木味,岩岩聞都唔太慣,但聞聞下又幾OK。

都係敷返15分鐘,再打圈按摩直到精華完全被肌膚吸收。
即使感覺膚色平均左唔少,多左份水潤通透感。

♥ Kiehl’s醫學維C亮白透滑水嫩啫喱 (HK$420/50ml) 

同樣以活性維他命C,加入有協同作用既牡丹萃取,處理膚色不均問題,透澈提亮膚色。
以透明質酸鈉強力吸水,同白樺萃取補充肌膚真皮和表層水分及營養。
最特別係加入低濃度乙醇酸,係取自甘蔗的天然果酸之一。有助脫掉肌膚乾燥粗糙的表層,讓肌膚更見光滑健康。

強大既吸水力完美補充乙醇酸引致既缺水問題,一次過做到平滑、保濕、提亮三大功效。

質感係實在既啫喱狀,推開形成保濕薄膜層,Keep住泵水入肌膚。
早晚可以當面霜用,仲可以一星期三次夜間面膜修護,當Sleeping Mask係臨訓前均勻搽兩層上肌膚,訓住亮膚。

一星期既用後感係肌膚平滑左好多,水份同通透感UP+++
均勻膚色都有少少成效。
我就最鐘意啫喱一搽上面就覺得肌膚係咁飲緊水咁,感覺溫和唔刺激。
而且一次過滿足哂三個願望又真係要俾個讚!

各位姊妹們,係時候幫肌膚黎個大掃除迎向太陽:)

更多資料:
Kiehl's Facebook: http://www.facebook.com/KiehlsHK
Instagram: http://www.instagram.com/KiehlsHK
Weibo: http://www.weibo.com/KiehlsHK
Website: http://www.kiehls.com.hk/

「產品及有關資料由品牌提供」
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...