2017年3月4日 星期六

自己精華‧自己調@Kiehl's醫學專研量膚配方



歡迎黎到Kiehl's Apothecary Preparations 「醫學專研量膚配方」。
我地今日要一對一調配專屬自己既面部精華。




以藥房起家,有165年豐富藥劑學知識既Kiehl's,為顧客度身訂製草本及自然療法,以人手製造個人化配方,全新推出醫學專研量膚配方,幫助客人更了解自己護膚問題同需要,一對一調配專屬自己既面部精華。

第一步:診斷
由Kiehl's顧客服務代表引領顧客通過「膚質診斷圖集 (Skin Atlas)」討論並了解自身肌膚既需要。呢本「膚質診斷圖集 (Skin Atlas)」有多國語言,係全球Kiehl's通用架,簡直就係一本肌膚問題既天書呀。


第二步:個人化
了解左自身肌膚既需要,當然就要著手調配針對肌膚需要既配方啦:)
Yandy比較在意既係膚色同紋理,配合黃色同紫色呢兩款濃縮精華,加入強化肌底原液,即時試下精華既質感。


感覺清爽輕薄又唔笠,肌膚一下子就吸收,非常合心。


顧客服務代表仲會即時製作標籤同紀錄,有哂姓名、度身訂製既配方同使用方法,成個過程就好似睇完皮膚科醫生再配藥咁XD


由強化肌底原液加上兩枝自己專屬既濃縮精華組成既「醫學專研量膚配方」(售價:HK$830)


強化肌底原液由35%濃度既優質橄欖油同 20%肌膚脂質複合物組成,有鞏固、保濕同保護肌膚既功效。
紫色既係去皺修護,黃色就係亮白抗氧既功效。
份量已經調較好,只要直接將兩枝專屬既濃縮精華加入強化肌底原液,輕力搖勻就用得啦。


混合後既精華由透明變到淡黃色。
係爽膚水之後用,可配合自己既面霜產品都無問題。


精華油既質地清爽輕薄又唔笠,肌膚一下子就吸收,好喜歡用後肌膚軟綿綿的,帶有柔柔光澤感。
用左一個星期已經見到肌膚變得更加明亮通透,膚質平滑左唔少,特別係我好在意眉心同額頭既表情紋,真係淡左唔少呢:)

「醫學專研量膚配方」係17間Kiehl's 專門店同專櫃都有啦!
快D去了解自己護膚問題同需要,一對一調配專屬自己既面部精華,對症下藥正確處理、改善在意既肌膚問題啦!

「產品及有關資料由品牌提供」

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...