2016年8月2日 星期二

加強抵禦力應付環境萬變@VICHY溫泉礦物保濕系列

最近公司忙到飛起,但又好想跟隊做小精靈訓練員,結果犧牲左肌膚>.<"
除左小敏感既泛紅、繃緊,Dry得濟生左好多小暗瘡,唉...自己攞黎既...

其實近年都覺得肌膚敏感左,致敏原因除了可能是接觸到過敏源頭外,外來環境污染,如天氣轉變、紫外線、汽車廢氣等,亦會破壞肌膚天然屏障,引發各種敏感問題既。


早前法國醫學護膚品牌VICHY做了一個測試,將雞蛋分別放進盛滿自來水及VICHY火山礦物溫泉水裡6日,發現蘊含15種稀有礦物質的VICHY火山礦物溫泉水,可以令雞蛋更加「強韌」,不至於一「擊」即碎。

如果雞蛋就係我地既肌膚,唔想一「擊」即碎,就要打好個底啦!





含15種稀有礦物質的VICHY溫泉礦物保濕系列,可以幫助皮膚變得更強韌,抵禦外在環境的侵襲,例如紫外線、空氣及環境污染等,而火山礦物溫泉水能舒緩及鎮定肌膚或敏感泛紅。

由保養基本步開始,重新養好肌膚,28日後又係一條好漢。


火山礦物溫泉水 (HK$ 160 / 300ml)
黎自法國奧維涅火山 4,000 米深處的 VICHY 火山礦物溫泉水,流過百年熔岩層而成。
純淨、零污染,而且蘊含 15 種稀有礦物質,每公升溫泉水含有超過 5.2g 的礦物質,仲有 3 大功效,包括:平衡肌膚 pH 值,強化肌膚屏障,促進細胞再生,讓妳幼嫩的肌膚變得健康更「強韌」,抵禦外來侵襲。

我自己會將佢當成化妝水用,噴上面夠哂方便,又可以做到化妝水最重要既兩大功能:平衡肌膚 pH 值同補充肌膚水份:)
極速為肌膚做好準備,之後保養更吸收。

我仲會帶住佢出去捉小精靈,隨時為肌膚補足水份兼降溫:)


溫泉礦物活水循環保濕精華 (HK$ 350/30ml)

蘊含皇牌火山礦物溫泉水及 3 種動力水活因子,深入打開細胞間的水通道,激發活水循環。

我其實成日唔明點樣一日先可以飲到8杯水,但肌膚唔夠水份真係睇得出,好似植物枯乾左既感覺XD


溫泉礦物清爽保濕啫喱 (HK$250/50ml)

再用埋保濕啫喱Lock住水份兼持續48小時持續為肌膚保濕。


精華同保濕啫喱都帶有淡淡既花香味,質地都幾相似,精華感覺比較薄身D,好似係肌膚上平均掃左一層水,而且吸收好快,唔使30秒已經感覺肌膚飽滿同柔軟左,仲有明亮膚色既效果。

保濕啫喱新加入左冰感啫喱配方,搽上面涼涼地,即時降溫,同時有效舒緩敏感。
加埋海洋紅藻中提取的多醣,有修愎皮膚屏障既功能,改善肌膚粗糙問題。
質地比精華厚身少少,持續48小時持續為肌膚保濕,早晚都岩用架。


火山溫泉 SPA 睡眠面膜 (HK$240/75ml)

捉完小精最靈返到屋企真係散哂XD
但都搽埋個睡眠面膜先好訓,含 VICHY 溫泉水,邊訓邊為肌膚補充水分及礦物質。仲有Aquabioryl™「絲滑鎖水因子」加埋高濃度透明質酸,雙倍鎖緊水分。


質感Rich得黎非常水漾,快速吸收,唔怕笠痴痴咁訓得唔自在。
訓醒覺,亮澤、滋潤感都返哂黎。

肌膚真係要Keep架,唔可以偷懶XD
水份係保養既重點,夠水就已經解決到大部分既肌膚問題。
做個靚靚小精靈訓練員:)

想知道多D醫學美肌,去呢到啦: http://vichy.prmtn.com/tc/tips.php?type=all

Vichy網頁:http://www.vichy.hk/

「產品及有關資料由品牌提供」
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...