2016年8月31日 星期三

美食節大手入貨@榴槤BB


岩岩過左既美食節,當然要入手最愛既榴槤BB啦:)




翻兜左貓山王GELATO BAR,仲有貓山王榴槤蓉。
其實榴槤 BB 以前都有榴槤蓉架,不過係 D24 品種,呢次既升級變左貓山王榴槤蓉,用堅貓山王榴槤肉製作,味道濃郁兼更creamy,我有少少後悔無入多幾杯,當晚已經KO左T^T


雖然貓山王一定係最正既,但我去個日無喵啦T^T
所以就試左兩款馬來西亞當紅及獨有的榴槤品種,老細推薦左葫蘆同紅蝦俾我。
榴槤肉已經拆咗殼,用真空包裝處理,每盒 500 克,相等於一個 4.5 至 5 磅嘅加大碼榴槤,Pack好哂唔洗自己開,放係雪櫃想食就食,都幾方便。


紅蝦濃而厚肉,味道比較剛強,帶苦澀,食完但真係留有一陣蝦味,重口味之選,第一次試咁既榴槤,感覺都幾特別。

葫蘆既味道似清淡感既貓山王,但咬起黎層層絲絲咁,好有Feel:)
我睇介紹話係味道較偏苦,帶朱古力味,嗯...試唔出。

兩隻榴槤味同平時食開既真係唔太一樣,幾有新鮮感。


最後呢,仲有呢全新推出既榴槤拉茶。
一包已經溝好哂,奶茶入面加咗榴槤粉,倒粉+水就搞掂,凍飲就加埋冰。
我覺得飲落除左奶茶同榴槤,仲有輕微既薄荷感,每飲一啖都有D涼涼地既感覺,好岩夏天呢:)



榴槤BB網址:http://www.durianbb.com
榴槤BB粉絲專頁:http://www.facebook.com/DurianBB
網上訂購:http://DurianBB.com/shop.php
銷售熱點:http://DurianBB.com/point.php

「產品及有關資料由品牌提供」
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...