2016年6月11日 星期六

SHISEIDO防曬放題‧陽光下的享樂主義

日常出門化唔化妝都好,Yandy都有搽防曬。
化妝既話,Base同粉底都有防曬度。
唔化妝日霜都有SPF 25架。
但黎到夏季,太陽之猛,當然要為防曬升級啦:)


之前有幸係SHISEIDO既【SHISEIDO夏日360賞】宣傳短片做大茄,仲親身見到ANJAY,好幸福:)




全港首個根據UV☀指數而開門,Yandy想帶枝UV燈去照下睇下會唔會可以偷雞開到門架XD
你地搶唔搶到SHISEIDO既防曬禮品呢?
Sample Size、Trial size、貨Size都有架,仲有防曬Tips。

今個星期「SHISEIDO夏日360賞」第二擊去到尖沙咀港鐵站A出口巴士站繼續送上夏日驚喜!UV監測儀裝置,會於UV紫外線指數達到中強度或以上時開啟自動門,你即可有機會贏取SHISEIDO防曬禮品*,禮品更包括最新防曬產品 Perfect UV Protector S 或Perfect UV Protector (HK$340 / 50ml)!
最後 4 日的機會!不容錯過!


陰天的話,自動門裝置亦會開啟,因陰天的UV仍然有晴天的60% 呢!

SHISEIDO夏日360賞第二擊:尖沙咀港鐵站A出口巴士站
日期: 2016 年 6 月 9 至 12 日 (星期四至日)
時間: 上午 11 時及下午 2 時及 5 時
立即LIKE 及 SHARE 給好朋友一起參與夏日360賞吧!
更多詳情:http://shiseidosuncare.com/

活動進行視乎天氣而定,遇上惡劣天氣,活動將會停止,SHISEIDO HK 保留最終決定權。

*數量有限,送完即止。


Yandy中學時期去海灘玩,個個同學仔都係拎住Shiseido防曬架,仲係慳住慳住用XD
但今時不同往日,年紀越大越易曬黑,更驚肌膚老化,而家用防曬用得好豪氣,但不變既係,仲係帶住Shiseido:)

今次一齊睇下我既SHISEIDO防曬放題啦。

(深藍色) SHISEIDO Perfect UV Protector SPF50+ PA++++ (HK$340 / 50ml)
(淺藍色) Perfect UV Protector S SPF50+ PA++++ (HK$340 / 50ml) **專為敏感肌及兒童而設
Essence SunscreenSPF50+ PA++++ (HK$245 / 60ml)
UV Sunscreen SPF50+ PA++++ (HK$245 / 60ml) 

全部都係最高防曬基準 SPF50+ PA++++,係咪睇到眼都花埋呢?
應付唔同既天氣同唔同場合,我都會揀唔同既防曬,等我介紹下我點用佢地啦:)

(深藍色) SHISEIDO Perfect UV Protector SPF50+ PA++++ (HK$340 / 50ml)
呢枝係專為香港潮濕天氣調配既,特別為亞洲女性研發配方,上年總共用左三枝,清爽不黏膩,邊推你會慢慢感覺到水感漸漸變成粉末般覆蓋肌膚表面,淡淡微香,好像掃上了層爽身粉在肌膚上。
我主要係去沙灘、船河、潛水等既水上活動先會用佢,因為佢用嶄新WetForce技術,濕身後防曬效果更提升達124%^。今年既水上活動都會靠哂佢!!!



(淺藍色) Perfect UV Protector S SPF50+ PA++++ (HK$340 / 50ml) **專為敏感肌及兒童而設
淺藍色係今年新出既,由非化學防曬成份、無香料、不含酒精和防腐劑(Paraben))的礦物質原液所配製,性質非常溫和,適合極為脆弱的肌膚使用。改用全新敏感肌配方STRESS-FREE FORMULAS,防曬力更強,但又保持溫和,敏感肌同BB皮膚都可以搽。

白色乳液質地柔潤透薄,無香味感覺當然更溫和,保濕度比深藍色更高,搽左會有少少調色效果,膚色變得均勻透白,用黎中和返敏感肌泛紅感。

我就唔經常敏感既,主要係同陽光玩完遊戲個幾日用,呵護返曬後肌膚,仲可以中和返日曬後既泛紅感,唔化妝都見得人,仲有少少韓式水煮肌既感覺添XD


Essence SunscreenSPF50+ PA++++ (HK$245 / 60ml) **面部及身體適用

添加左高效保濕水潤精華液成分,乳狀啫喱質地能完美貼服肌膚,兼具亮肌及保濕功效。
輕盈質地有效塑造亮澤美肌,護膚防曬功效兼備。
搽起黎水水潤潤的,日常返工,化妝既話我會用黎做妝前底霜。


由於佢感覺夠哂Juicy,我最鐘意用佢黎補搽,曬到變左人乾都可以即時水潤返哂,即使於紫外線長期照射下亦能保護肌膚免受侵害及防止肌膚乾燥。戶外活動我都係帶埋佢架。

UV Sunscreen SPF50+ PA++++ (HK$245 / 60ml) **面部及身體適用

最後,日常出門、戶外活動,唔想化妝既話我通常都會揀佢,因為一般潔膚產品都可以卸除,唔洗特登落妝。
揉合透明質酸,為曬傷肌膚補充滋潤,防汗、防皮脂,仲高度防水。
搽起黎夠哂順滑,都可做埋粧前底霜,清爽既質地,推開左係完全唔覺得自己搽左防曬,紡如無物既感覺令佢深得我心。

SHISEIDO防曬全部都係日本製造,獨有Super Veil-UV 360既技術,均勻地將防UV保護膜覆蓋於紋理凹凸細微既肌膚上,以防止因防曬霜厚薄不勻,曬到一達達或者曬傷就唔抵啦。
推開時仲唔會推到擦字膠碎,呢點好重要,因為搽完防曬仲有好多野要搽架嘛。
清爽不黏膩配方更能發揮高效保濕效果,最岩香港潮濕及紫外線強勁的天氣環境。
黎到夏天,記得好好保護肌膚免受紫外線UVA及UVB侵害呀:)

「產品及有關資料由品牌提供」
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...