2016年6月12日 星期日

見證miracle之發生@philosophy

最近成日掛住玩,多左化妝,但保養做少左又訓少左,肌膚即刻同我投訴,即時同我爆左兩粒痘痘>.<
「the best cosmetic is great looking skin 最好的化妝品就是擁有亮麗的肌膚!!!」

Well~
我知,所以係時候黎創造奇蹟啦XD


philosophy同時為身、心、靈各方面都注入一股能量,以致達到內外兼美的境界。
透過創新思維及真實驗證,philosophy相信 hope「希望」、purity「純潔」、grace「優雅」及 miracle「奇蹟」讓我們變得更好。


今次就同一班朋友仔黎到philosophy沙田連城廣場專門店體驗活動,一齊上個保養課,再做下手殘達人。
我地好專心架呢:)


先介紹下philosophy其中幾款我用過又好鐘意既皇牌產品先。
purity made simple 三合一潔面乳係品牌極具代表性的輕柔潔淨系列。適合眼部及面部肌膚,只需一個簡單步驟,即可卸除面部及眼部妝容及深層潔淨毛孔、爽膚並同時為肌膚保充水份,好岩我呢D懶小鬼XD
產品蘊含12種植物精華油,配方極度溫和,幫助鎮靜及舒緩肌膚。
玫瑰木及檀香木的香味很合得來,清而不俗,洗面都變成享受。

the microdelivery peel kit 就係每個星期既煥膚產品,功效超越一般單去角質產品,一陣邊試邊講。

hope in a jar係品牌創立既第一款,廣受好評、兼屢獲大獎既保濕產品。
有唔同既質地同滋潤度選擇,切合唔同膚質的需要,為唔同膚質及不同狀況的肌膚提供全面修護,不但有效地補充水份,更可為肌膚注入先進的抗氧化物。
當中hope in a jar oil-free gel 零油份高效保濕啫喱更係專為香港濕笠笠既天氣而調配出來的。
清爽得出奇,補水度奇高,仲可以當妝前打底霜,早上出門超給力的。


the microdelivery peel kit要特別講下,佢係好溫和既煥膚產品,含縮氨酸(peptides)及維他命 c ,能即時為肌膚注入亮光,淡化細紋,提升清澈感,展露更清新、更年輕的肌膚,尤其適合於在深層護理前使用。

磨砂有香甜的鮮橙香,敷上面後加入幾滴白色的那枝,打圈按摩,會有微暖的感覺。
按摩起來很舒服,還會聞到淡淡橙香,舒緩度十足,我覺得佢清黑頭仔同去黃氣既能力超強,重點係夠溫和,日日用都唔傷肌膚架。


而今次既主角就係philosophy全新ultimate miracle worker 極致抗老化再生防禦系列既三位新成員啦。

ultimate miracle worker 極致抗老化再生防禦乳液 spf 25 (*只於亞洲市場有售)
ultimate miracle worker 極致抗老化再生防禦乳霜 spf 25
ultimate miracle worker 極致抗老化再生防禦眼霜 spf 15


唔講唔知,美容界長久以來都以阻隔 uva 及 uvb 為防曬標準,但這只是真實情況的一部份。uva 及 uvb 原來只佔整個光譜的 7%,仲有個93%的可見光及紅外線,則是誘發50%自由基、引致肌膚損害及過早老化的元兇。
ultimate miracle worker 極致抗老化再生防禦系列就可以全方位對抗肌膚老化,方位對抗肌膚老化,全效抵禦紫外線uva /uvb、紅外線及可見光線。

效果係點返去用左先話你知,岩岩講過上完保養課,要再做下手殘達人架嘛。

係多方面既協助下,我終於成功整到一條膠花手鏈。
想皮膚青春不老,好似朵膠花咁,就係時間開始做好保養啦:)


ultimate miracle worker 極致抗老化再生防禦乳霜 spf 25 (HK$540/60ml)
ultimate miracle worker 極致抗老化再生防禦眼霜 spf 15 (HK$480/15ml)

Yandy當日帶左philosophy全新ultimate miracle worker 極致抗老化再生防禦系列既其中兩位新成員返屋企,已經用左差唔多兩星期啦。


ultimate miracle worker 極致抗老化再生防禦眼霜 spf 15 (HK$480/15ml)

ultimate miracle worker 極致抗老化再生防禦眼霜就提供完整既保護及多元再生功效,專利科技瞄準眼部肌膚鬆弛、細紋、皺紋,改善黑眼圈及眼部浮腫,仲有spf 15對抗光傷害。


黎到暑假時間,公司開始多活動,Keep住唔多夠訓,對眼本身都唔係大,個黑眼圈一下子升級,最得人驚係開始Feel到眼新肌膚開始下垂,細紋都明顯左>.<

眼霜用量好少已經夠,點一小點用兩邊無名指分半。

上眼感覺好滑,搽起黎好輕薄,但滋潤感十足,so far無起過油脂粒,輕力係眼周打圈會有好舒緩既感覺。
上妝前用佢打底連遮瑕膏都更加貼服。
對於細紋有即時減淡既效果,即刻覺得眼周肌膚幼滑左。

用左兩星期左右,個黑眼圈收返唔少,明顯感覺無咁浮腫,肌膚都有提升返。
個人幾鐘意用佢既感覺,Feel到邊搽既時候眼周肌膚變得活躍XD


philosophy首次把擁有強大抗衰老能力的鳶尾花活性植物細胞及新一代高效bi-retinoid雙類維生素 a (hpr+) 結合,完美結晶成獨有的多元再生複合物 (multi-rejuvenating complex),連同多元修護複合物 (multi-protection complex) 同時薈萃在ultimate miracle worker 極致抗老化再生系列產品中,刺激肌膚自我更新系統,同時促進肌膚膠原蛋白生長及肌膚各層的自我修復力。

配方獨有抗氧化複合物,由維生素c、e及5種高效天然植物 (白芷、苦橙皮、水黃皮、綠咖啡、綠茶)萃取而成。

質地都係比較滋潤,但感覺到一D都唔笠,水份一下子Bump up左既感覺,搽既時候會有微涼感,同聞到淡花香味,去到午後依然覺得肌膚水噹噹咁。


係面上點上5點再打圈推開,有好輕微既泛白,唔係死人個種白,係岩岩可以中和返我有少少泛黃既膚色,唔化妝都覺得膚色靚左。
強效阻隔uva/uvb,能對抗紅外線及可見光線的反射因子 (紅寶石粉及塗上二氧化鈦外層的雲母微粒)。
糅合獨有的多元修護技術 (multi-protectiontechnology),能有效修護肌膚及抵禦全光譜,唔化妝我都會記得搽佢。

philosophy為每件產品都做過臨床醫學實証,証實有效先推出,所以用起黎特別放心,效果亦好快見得到,唔洗兩星期我D肌膚都miracle發生左,痘痘亦無再出現啦,感謝philosophy。



philosophy銷售地點

沙田連城廣場20a號舖專門店 (查詢電話:2565 8333)
尖沙咀海港城 facesss (查詢電話:2111 4536)
尖沙咀彌敦道20號崇光百貨 (查詢電話:3911 1036)


「產品及有關資料由品牌提供」
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...