2016年2月10日 星期三

對抗乾燥肌‧急救不算遲@facematter

美國返左香港後,又飛左轉台灣,新年前係公司做到無停手,搞到完全無時間寫Blog...
呢一篇本應係美國返黎後既急救文...
結果居然要拖到過完年先寫...真係唔好意思,遲到好過無到啦XD

係美國玩左兩、三個星期,聰明既我居然又帶溜野...
成袋保養品溜左係香港,雖然仲有D應急產品,但最適合既全部都「冇帶」。
面對0-5度既天氣,加埋凛烈既寒風,工作進行中又未抽到時間去Shopping...
所以返到香港即刻要黎個大急救>.<

醫學護理品牌facematter由擁有超過 15年臨床經驗的資深醫生團隊,薈萃跨國界美容智慧精心研發而成,推出於瑞士製造的深層水凝面膜,可以即時為肌膚每個細胞灌注水分,天然溫和高效配方舒緩乾燥及過敏肌膚,重新啟動肌膚天然鎖水系統,還原健康潤澤的深層肌膚,誘發臉上豐潤光采的蛻變。

facematter Skin Therapist Intense Moisturizing Mask 深層水凝面膜 ($650 / 50g)
瑞士製造



專為乾燥、暗啞及疲憊肌膚而設的智能保濕活膚面膜,針對深層修護同時改善乾燥。
高效活水成分能重點為缺水細胞注入充足水分,緩解乾燥、泛紅和繃緊的感覺,鎮靜並修護受壓及過敏肌膚,並顯著改善肌膚暗啞粗糙的問題,展現亮麗柔滑肌膚,更有助提高肌膚吸收養分的能力,增強隨後護膚品的發揮及功效。


個人唔太喜歡用Paper Mask,成日整到我個前陰笠哂,Cream Mask我通常係落完妝,沖涼前搽上面,之後趁機做下D身體護理,之後沖涼既時候一次過過埋水,感覺上就方便得多。
每週使用1至2次就夠啦。


美國叔到黎都有少少過敏泛紅既情況,不過唔算嚴重,呢隻facematter深層水凝面膜有助舒緩及安撫過敏肌膚,減少肌膚泛紅,防止水分流失,保護幼滑肌膚。
潔面後,於面部及頸部均勻地塗上一層面膜,約敷15–20分鐘。
岩岩敷上面有好輕微既刺痛感,通常肌膚Dry左太耐就會有咁既情況出現,所以我都照敷。
到我第三定第四次敷已經無哂刺痛感啦。


15分鐘後,已經見到Mask被吸收得7788,輕力按摩並抹去剩餘面膜,最後以溫水清潔就完成啦。

敷左一次,過敏泛紅既情況已經有所舒緩,肌膚好似大掃除完咁。
敷多兩、三次之後,肌膚就變返白白滑滑水噹噹啦:)
趕及新年前還原靚靚面,Lucky!

銷售點:
Harvey Nichols Landmark 香港中環皇后大道中15號置地廣場
Harvey Nichols Pacific Place 香港金鐘道88號
Beauty Bazaar THE ONE 香港尖沙咀彌敦道100號The ONE UG1

顧客服務熱線:2524 9333
香港網址:www.facematter.com   (ONLINE SHOPPING AVAILABLE)
電郵查詢: info@facematter.com


「產品及有關資料由品牌提供」
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...