2016年2月29日 星期一

比賽前做足準備@Dream BeautifulTM美妝大賽

一個為了向擁有美麗夢想的女性提供展現才華及個人魅力的機會,踏上「自信、優雅、熱情」的女性專屬舞台既Dream BeautifulTM美妝大賽,來到第三屆。

我地香港既3強隊伍與來自大中華 (中國、香港、台灣)、新加坡、馬來西亞、泰國、韓國、菲律賓、澳洲及紐西蘭9個國家的出線隊伍競逐2015 Dream BeautifulTM美妝大賽年度大獎各奬項。

Yandy仲有幸同各入選隊伍一齊接受專業培訓機會,接受由國際級專業化妝師、造型師、模特兒等主理的全方位專業培訓及指導,參與佢地為終極一戰既賽前最後裝備。

今次既導師就係黎自韓國既國際級專業化妝師SUNJIN小姐。


我地成日講化妝,但原來化妝前最緊要係知道而家興緊D乜,SUNJIN好細心咁講解黎緊既Beauty Trends架。


講係唔夠既,佢仲親身示範,Yandy亦意外地借左塊面俾香港既其中一個入選隊伍,即刻偷下師先XD

日妝比較著重輪廓既打造,眼妝自然就夠啦,咀仔緊要黎個韓式花瓣唇點點精啦:)

晚妝就試下Sexy Cat Eyes,神秘既紫色眼影配上上揚貓咪眼線,型得黎又帶幾分性格。

日妝、晚妝既眼妝同唇妝,差唔多都係靠呢盒Mary Kay搞掂。
包裝仲夠哂少女風。

袋左唔少野落袋,好期待2015 Dream BeautifulTM美妝大賽亞太區總決賽,22隊隊伍既表現呀。

售賣點 : Mary Kay香港總公司
九龍彌敦道345號宏利公積金大廈12樓1202-03室
查詢電話 : 800 906 833
網頁 ︰ https://www.marykay.com.hk
Facebook ︰ https://www.facebook.com/MaryKayHK
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...