2016年2月12日 星期五

新年跟貓咪一起撲蝶去ヽ(✿゚▽゚)ノ

呢幾日既新年假期,終於可以宅在家清一清D文債^^"
好在之前一直有將想寫既野Mark底,唔係我應該會腦閉塞的XD


shu uemura為新正頭推出左新年版潔顏油,仲有升級版既calligraph:ink 持久顯色眼線液。




ultime8 黃金琥珀潔顏油相信都唔洗我多介紹,今次既特別版以紙鳶為題,邀請左風箏傳承人張效東,設計左兩款圖案,印係最具人氣既ultime8 黃金琥珀潔顏油同blanc:chroma 火山泥淨白潔顏油既瓶身,寓意「脫變」及「彌生」,為大家送上吉祥、幸福。

手上既既ultime8 黃金琥珀潔顏油,圖案以蝴蝶、仙鶴、山茶花組成,蝴蝶代表愛情忠貞,寓意甜蜜美滿的愛情婚姻;仙鶴則代表長壽富貴,配以像徵著高雅和純潔的山茶花,寓意破繭成蝶的過程,組成幸福美滿的祝福。

咁今次我就用升級版既calligraph:ink 持久顯色眼線液,畫返個貓咪撲蝶妝黎祝大家新一年活潑健康,精精靈靈啦:)


以亞洲既書法藝術為基礎設計既眼線液,同時有現代化既方便,用之前要先裝上墨水。


等墨水慢慢滲滿筆頭就用得啦!
呢枝眼線液可謂陪住我大的,岩岩開始化妝無耐我就係用佢架啦,轉過幾次配方同設計都無損我對佢既愛。
顏色夠黑夠實,全新微粒炭黑水墨眼線液配方,擁有反射光線既順滑表面,營造出光澤感覺,令線條更俐落。
加上筆頭有彈性得黎筆尖又夠幼細,柔順易畫又易控制,快乾,仲有防水、防汗兼長效持久配方。


畫完即刻黎個30秒沖水測試都無有怕。


即刻開始今次既貓咪妝>v<
先畫一條適中既眼線,眼尾水平拉長少少畫上貓耳,再順住眼尾畫上貓尾,仔細幫貓咪填色,再連貫畫返半條下眼線。


今次既眼妝帶D玩味,但勝在簡單俐落,用左shu既眼線液就好用易畫,粗幼都好影控制,隨心所慾,個人鐘意貓咪者,大家鐘意既,畫返隻馬騮仔應下節都話咁易:)



shu uemura Facebook Fan Page連結: https://www.facebook.com/shuuemura.hk
shu uemura網頁連結: http://www.shu-uemura.com.hk
shu uemura 微博: http://weibo.com/shuuemurahk
shu uemura Instagram: http://instagram.com/shuuemurahk#
「產品及有關資料由植村秀提供」
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...