2015年5月11日 星期一

加緊美白工程‧Task3 eFresh光療

夏季越來越近,又係時候去Sense of Pure Skincare 淨意坊。

今次上去見到新野喎,多左個產品Corner啊!




而且仲有平時療程會用到既磁針同微針,可以自己係屋企Keep住保養,療程效果就更持久啦。

返正題,經過兩次既美背療程,終於第三次啦,要趕上夏天前Show下個美背XD
舊文回顧:
白滑美背大作戰‧Task1醫學酵素
背背都要食餐好‧Task2南非茶


立即開始,今次係瑞士eFresh香薰淨化保濕光療怯痘滑背療程。


基礎的清潔部分就不多說了,So Soap身體清潔液xMirco brush清潔背背+敷藥包。


加強清潔,特別加入第二次的黑糖香薰做磨砂,針對改善暗啞問題,分解毛孔內的污垢。
用當歸薰蒸一下,打返開D毛孔做針清,今次已經無再生暗瘡啦,所以針清既過程都無乜痛楚就完成左。

每次針清後既獎勵,呢個熱石按摩,每次都由美容師即時調配合適的香薰油,短短10分鐘比起出面做過既任何按摩都更舒服同放鬆。


由於Yandy暗瘡都收斂了不少,所以美容師特別幫我把本來淨化保濕的精華,換成美白祛印的。
原枝4ml eFresh淨白淡斑精華+針對毛孔閉塞、膚色暗黃的紅光療。


最後是eFresh的完美淨白淡斑背膜,減慢色素細胞的活躍度,阻斷黑色素。


最後既最後,緊係要嘆埋杯黑糖養生茶先走啦:)


黎到第三次既療程,長痘情況已經受控,可以開始祛印囉!
希望夏天來臨前,個背背可以見得下人啦>////<

Sense of Pure Skincare淨意坊
地址:尖沙咀厚福街13號祥禧順中心11樓全層
預約電話:3575 9023
電郵:senseofpure@hotmail.com
網址:www.senseofpure.com.hk
Facebook Page:www.facebook.com/SenseOfPureSkincare

「產品及有關資料由品牌提供」
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...