2015年7月23日 星期四

夏日大曬‧遇水越強海洋公園【夏水禮】


一連落左幾日雨,落到心情都冇哂,唯有回味下海洋公園夏水禮既猛烈陽光啦XD
紅爆既Line friends都現哂身啦!
係呀! 係暴風雨黎之前我就係去左海洋公園曬命啦:)

要曬命緊要有D準備啦?
防曬一定要有啦係咪?
但夏水禮喎!
由頭濕到落腳喎!
一般防曬唔該放埋一邊啦XD




緊係要用遇水越強既 Shiseido Perfect UV Protector SPF50+ PA+++做足防曬準備啦:)


加入嶄新WetForce技術,利用「離子礦物感應成分」,成分裡的負離子與水及汗水裡的正離子礦物質緊密結合,形成高效防水膜層,濕身後防曬效果更提升達124%。

濕身暴曬都絕對冇問題,絕對可以安心享受夏水禮啦!!!

用之前記得搖均勻先呀:)

質地好水感,推開亦都好水,邊推你會慢慢感覺到水感漸漸變成粉末般覆蓋肌膚表面。
淡淡微香,好像掃上了層爽身粉在肌膚上。


無論我去沙灘哂命定船河,又或者菲律賓出Job,我都係用佢架。
話都無咁快我已經KO左兩枝啦^^"


係紅爆Line friends既一場勁歌熱舞之下,遇水越強既海洋公園夏水禮正式開始啦:)
仲有香香公主同心頴BB同我地一齊玩添呀>////<

全亞洲首個LINE主題玩水派對「LINE夏日狂熱」,有齊十大至COOL玩水亮點。
見到都開心既「狂野泡泡派對」,大人細路都咁岩玩。
高達三層樓的超人氣「瘋狂滑水梯」絕對係最潮玩意啦:)
行過都有「幻彩噴泉陣」,唔覺意都要濕一濕水。


「動感水韆鞦」濕住咁蕩返乾都幾過癮喎XD
唔講唔知,「動感水韆鞦」係第一次登陸香港咋,必試!


成個玩水區最大亮點就緊係呢個「超級大水桶」啦:)
膽量既挑戰,唔係唔影返張勇氣既證明下話?!


「勁爆水彈陣」最岩我地一班朋友仔玩水戰XD
之但係,輸都算啦,我D水彈由頭到尾都只有自爆,無一粒飛到出去囉T^T
我唔玩啦,連底褲都濕埋((哭跑...

帶住小朋友都唔怕,兒童專用的「玩水童樂區」夠佢地追追逐逐玩返餐夠本。

難得Line Friends到齊,無理由唔影返夠本既。
去「LINE快拍」就可以同人氣爆燈的LINE FRIENDS瘋狂合照啦!

James仲係首度來港架,當然唔少得海洋公園陪住我地長大既海獅威威,係時候集郵啦:)

四圍都係影相位,盡情自戀吧!!!

「LINE互動照相館」係一班人必玩既笑爆咀玩意,用5-10秒做出最意想不到既蠢樣啦,Download返黎夠成班朋友笑一世呀XD


玩還玩,記得補防曬先得呀:)


玩到咁上下都係時間補充下體力,LINE主題夏日美食唔食齋睇都大飽眼福啦>v<


LINE更於公園內首度開設「夏水禮」期間限定的LINE FRIENDS Pop-up Store,獨家推出超過60款首次在香港發售的LINE精品,女人Shopping既功能係時候開動啦XD


玩到唔捨得走,你地仲唔快D行動?
海洋公園夏水禮2015年7月1日至8月30日約定你啦:)


去曬命就緊係要用遇水越強既 Shiseido Perfect UV Protector SPF50+ PA+++做足防曬準備啦:)
但日常用既話,太高防曬系數既防曬會為肌膚造成負擔架!

Urban Environment UV Protector Extra Mild SPF 30 PA+++
呢枝SPF 30 PA+++防曬乳霜就好夠啦,配方溫和,小童及敏感肌人士均適用。

同樣採用獨家SuperVeil-UV 360™技術,全方位抵禦紫外線A、B的傷害,減少光老化傷害。
不含紫外線吸收劑、酒精、香料或防腐劑。
都係防水既,好似呢幾日落雨用都冇問題架。


雖然有遇水越強既Shiseido防曬撐腰,但我最想都係太陽伯伯快D返出黎:)

「產品及有關資料由品牌提供」
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...