2015年7月30日 星期四

不動刀‧徒手整形術「菅式骨気」療法

風摩日韓既大熱「菅式骨気」療法正式登陸香港啦!!!


唯美研肌正式加盟日本菅式骨気美容(KANコルギ美容),並改名為菅式美容,為菅式骨気美容的香港分部,係香港唯一一間獲得「韓國小顏骨気美容協會」認可的美容中心。

「菅式骨気」整形療法由韓國殿堂級骨気導師菅貞子所創立,者係我地平時講既「啪骨」,係純天然及物理性既傳統徒手整形手技。透過深層刺激骨骼及肌肉,改善血液循環,收窄骨縫,扶正骨骼位置,逐步改善臉部及身體的不均稱問題。




為客人提供徒手整形治療既菅式美容骨気師,都需要到「菅式骨気美容學院」日本分校進行全日制的骨気療法培訓,再經過多重考試評核,獲取由日本頒發的資格證書,唔係係咁而架。

一向廣受追捧的「小顏骨気」相信都唔陌生,今次率先推出「骨気整体」療法,改善體型問題,盡顯夏日曲線。


「骨気整体」療法包括有:美体骨気、美胸骨気及美腿骨気。
Yandy今次就試左美体骨気同美腿骨気。


透過菅式骨気整体的4部曲—“起式舒緩”、“骨気按摩”、“型態修正”、“肌肉放鬆”,加速血液循環、暢通淋巴系統,提高脂肪分解、有效減去腰間贅肉、收細胃腩及肚腩。
不單上改善身型,仲可以改善腰痛、便秘、生理不順等問題。

感覺有少少似做SPA,都係用油黎推拿,但過程完全唔可以用舒服黎形容。
你一定要我用一個形容詞去形容既話,我會話係「慘烈」。


真係唔講得笑,好似打完仗咁。
我一直都以為自己好忍得痛,打針、脫毛、Mock牙都冇有怕,但今次既痛係痠痛感,加上近來工作既勞累,肌肉好緊張,每按一下都起哂痧>.<

不過唔洗驚,唔會會留下任何創傷或疤痕,完成療程後就已經可以即時上妝,完全唔影響工作、玩樂及日常生活。

雖然過程咁慘烈,但結果更令人震奮:)


短短45分鐘,成個背細左一圈,肉肉firm哂,肩膀都鬆左唔少。


脂肪會積聚於胃部、腹部及腰部,我個肚腩由本身5個月大,落返3個月,雖然紅左一圈,但排返走D毒素同水份,都非常有效果。

「菅式美腿骨気」療程就針對返改善大細腿、O型腿、X型腿等問題。
以推、拉、搥、拍等多種手技,加強大腿血液循環,打通大小腿的經絡,扶正骨盆位置,縮
小骨盆及臀部,柔和腿線。

做腳痛過做身好多>.<我全程都有掙扎XDDD
但骨気師好專業,又捉又氹咁終於完成左成個療程,但由於我下身太塞,效果就無背同腰咁明顯,要做多幾次先見效。

療程價格: HKD980/次 (45分鐘); 首次試做價格: HKD398/次


療程後飲返杯玄米茶,整理下儀容先離開。
晚上開始就有少少痠軟,好似肌肉酸痛咁,大約持續左兩日就無事啦。

骨気療法注重對稱性及平衡感,骨気師會根據客人的情況,微調部分動作及力度,以達至最佳效果。

菅式美容分店資料:

1. 尖沙咀店 - 尖沙咀金馬倫道10號宏威中心6樓全層 |電話:(852) 2369 8818
2. 沙田店-大圍積存街22號A舖|電話:(852) 2602 1833
3. 旺⻆店-(預計2015年9月投入服務)

菅式美容官網: http://www.bebeautyskincare.com (新官網正在設計中)
菅式美容專頁: https://www.facebook.com/bebeautyskincare
菅式骨気美容學院(KANコルギ美容アカデミー) http://www.kankorugi.com

「產品及有關資料由品牌提供」
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...