2017年4月8日 星期六

運動後爽一爽‧Vidaperla敷健寶

最近成日俾朋友捉出去運動、行山...
次次返到黎都成日散哂^^"


Vidaperla敷健寶膝蓋及手肘冷熱敷墊 (HK$399)
最近就有佢幫我舒緩疲勞。



Vidaperla敷健寶係以「肌膚健康再生」為基礎,與物理治療師一同研發出「冷熱深層滲透技術」,主要針對運動員在鍛煉前後期間所引起的運動疲勞及損傷,作出專業創傷護理。

雖然我個D唔算得上係咩創傷,但只要妥善護理,都可以快速舒緩同減底損傷架。


Vidaperla敷健寶既特別之處就係呢D一粒粒好似魚子咁既恆溫豆,由高標準的醫用級原料製成的,通過安全測試、無毒、無被污染,並獲美國FDA認可為安全有效。

冷敷用於治療急性疼痛、新傷、發炎
熱敷用於治療慢性疼痛,或重複性傷患

呢D恆溫豆,冰凍後不會令敷墊收縮變硬,亦唔會被微波爐分解。
冷熱都無問題,用起黎非常方便。

通常行完山、做完運動,手腳關節位都會淵淵痛,呢個時候最好黎個冰敷啦:)
直接將Vidaperla敷健寶放入冰箱或冰櫃中,冷藏至理想溫度,通常10-15分鐘就用得。

恆溫豆依舊一粒粒,摸上手同常溫時質地差唔多,只係多左陣陣涼氣,
敷上關節位冰涼舒服,而且冷凍效果Keep到差唔多成個鐘,運動完熱辣辣咁敷,真係爽爆。

如果係慢性疼痛,或重複性傷患就可以熱敷。
熱敷(標準800W微波爐)
1. 用濕毛巾或濕紙巾包裹理療包
2. 放入微波爐以高火分次加熱15秒,切勿過度加熱

除左膝蓋及手肘,我有時會用佢黎熱敷肩膀,畢竟OL/Blogger對得電腦多,肩膀成日處於繃緊狀態,有佢幫手舒緩下都真係幾正架:)

不過都要提提大家,使用前要先檢查溫度啊!

Vidaperla敷健寶既 眼/臉部冷熱敷墊現在於以下地點均有發售:
Log-On 四間分店 : #FestivalWalk #MetroPlaza #CityPlaza #iSquare
HKTVmall : http://www.hktvmall.com/hktv/zh/main/Vidacasa/s/H0723002
GigaSports

「產品及有關資料由品牌提供」
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...