2017年4月19日 星期三

SK-II 極地探險之旅‧肌膚傷害No Way!


有無唸過你既肌膚係咪可以抵抗極端氣候?

SK-II x National Geographic 【SK-II FACE THE WILD | FACE THE CAMERA 極限挑戰】
由四位 SK-II 忠實名人用家,#FaceTheWild 跟住國家地理探險家Hannah Reyes,一齊探索並記錄多變莫測既地形同生態系統,同時仲要#FaceTheCamera,接受實地外景拍攝挑戰,由知名時尚攝影師暨名模Cara G 老公Jesper Mcilroy,聯同Kirk Cheung操刀,於極限環境中拍攝,測試在SK-II 皇牌神仙水既呵護下,肌膚能否應付各種嚴峻環境的極限挑戰。



處於極端氣候條件、擁有屏息美景既極地,包括氣溫低於冰點、強烈紫外線、悶熱潮濕氣候及充滿霧霾空氣的極端環境,係神仙水既加持之下,展現晶瑩剔透既美麗肌膚。


南韓人氣演員的國家隊拳擊手李是英,係#FaceTheWild 挑戰中,勇敢走進全球絕美、但卻極高危既印尼伊真活火山。

呢個活火山區杳無人跡,空氣中還籠罩著對肌膚有害既硫磺毒氣同煙霧,對肌膚容易敏感泛紅既李是英造成龐大壓力。SK-II 皇牌神仙水的呵護下,面對極端環境既嚴苛考驗,肌膚依然晶瑩剔透,拍攝出呢輯極地美容廣告照。


到底SK-II 皇牌神仙水點樣可以幫助肌膚對抗極端天氣?
一齊用呢套SK-II PITERA PROOF-KIT 進行Pitera™測試啦。


擁有「神仙水」美譽既皇牌產品 Facial Treatment Essence 護膚精華,蘊含超過 90%的Pitera™,氨基酸、礦物質、有機酸及維他命等營養物質,可調節肌膚新陳代謝,恢復肌膚正常的更新週期,長期鎖水保濕,令肌膚持續煥發晶瑩剔透。


持續使用蘊含獨有護膚成份Pitera™的神仙水,能有效深層鎖水、增強肌膚抵抗力及修護嚴峻環境為肌膚帶來的傷害。
一齊測試吧!


今之既測試用既材料好簡單,有一瓶碘(ISODINE),另外兩個小瓶各放著7粒珠仔,模仿皮膚細胞。


分別係瓶中加入神仙水同清水。
再加入一滴碘,模擬紫外線或污染物引起既傷害。


可以見到一加入碘,神仙水同清水都變成啡色。
經過2分鐘後, 神仙水個瓶顏色慢慢變淡,過左5分鐘居然完全變左透明@口@
証明SK-II 皇牌神仙水真係有效阻隔紫外線、修護嚴峻環境例如紫外線或污染物引起既傷害。


感激自己岩岩寫Blog無耐就已經遇上神仙水,一直幫我既肌膚抗紫外線、污染物既傷害。
更含 50 多種微營養,可為肌膚注入大量水分,修復失衡的肌膚狀態,令我既肌膚一日比一日更水潤細滑,Keep住水潤動人。


我成日上山下海四圍去玩,雖然不致於極端惡劣既環境,但無論滑雪、潛水、跳傘...
肌膚日曬雨淋都有蘊含Pitera™既神仙水幫我擋住,經得起挑戰,玩得盡情。

SK-II Facial Treatment Essence 護膚精華 (HK$1,280/ 230ml)

日本新生代當紅影后有村架純@日本沖繩極炎熱潮濕的山原亞熱帶叢林(Yanbaru Jungle)
想知道四位 SK-II 忠實名人用家遠征全球四個極端氣候地方,點樣挑戰肌膚極限,即到 SK-II Channels 查看更多!

銷售點:
SK-II 概念店及全線美容專櫃
中環國際金融中心商場 1 樓 1091 號舖 Tel. 2831 9836
九龍九龍塘又一城 G 層 22 號舖 Tel. 3104 0263

「產品及有關資料由品牌提供」
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...