2015年12月19日 星期六

貓山王之後...山頂XO榴槤BB到訪


繼上一次貓山王榴槤BB之後...
今次山頂XO榴槤BB到訪。
同樣係原個樹上完熟,原個直接抽真空保鮮包裝,急凍處理直送香港。
密封包裝,包住個時係完全無味,送去公司都唔怕俾同事知。
榴槤 BB 果園山頂上種有一批 XO 種老樹,馬來西亞獨有,適逢彭亨洲雨水較多,「山頂 XO」收成質量亦特別好。
我呢個係珍藏版原個樹上完熟「山頂 XO」榴槤 M 果,大約1 ~ 1.5 KG。
味道好似無貓山王咁濃,比較岩一班朋友齊齊Share,聖誕開P後既飯後果?

比起貓山,山頂XO就難開少少,由男友出馬啦。

開左啦!

WOW!!!榴槤飄香~粒粒都好飽滿喎!

不過有一份真係榴槤BB,食少左兩粒添。

果肉呈奶白色,我唔客氣啦:)
味道比一般香港買得到既榴槤黎得濃烈,但就比貓山王淡身,棉棉軟軟好似食雪糕既感覺。
有少少纖維拉下絲,甜中帶少少苦。

一口氣食哂XD
味道就真係唔及貓山王,但冬天有榴槤食都算係咁囉。

注意:由於「山頂 XO」果樹極少,樹上完熟、自然落果,故每日落果數量不定,因此若落果數量未能應付訂購數量,會以先訂先得方式分果。假若供不應求,已訂購的客人會於下批「山頂 XO」到港時優先分果(若出現此情況,我們將會有專人電話通知,已訂購及未獲分果的客人亦有權放棄訂單及全數取回款項;一經放棄,名額由下一位客人自動補上)


榴槤BB網址:http://www.durianbb.com
榴槤BB粉絲專頁:http://www.facebook.com/DurianBB
訂購:http://bit.ly/1OGOgwM

「產品及有關資料由品牌提供」
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...