2018年5月18日 星期五

水漾溫和卸妝@Curél

雖然唔係敏感肌,但我非常偏好Curél呢個專為敏感肌而設既品牌。
用過佢唔少產品,質感都非常令人滿意,而且價位合理、不離地,對於咁有親和力既品牌實在有講唔出既好感。


♥ Curel 速淨水漾卸妝油 Make Up Cleansing Oil‭



主打不油膩、不刺激及不帶走肌膚水份既卸妝油,好適合夏天痴笠笠既天氣。
產品具弱酸性,貼近肌膚天然pH值,而且不含香料、色素和酒精。
所有面部護理產品皆經過貼布測試及防敏感測試,證實不會對肌膚造成敏感及刺激。


方便又易用既泵裝設計,一向係我杯茶。


日常妝預備ed:)
我一向都唔算化太濃妝既,但由底妝、遮瑕、眉、眼、胭脂、唇都有齊架。
高效乳化的水漾卸妝油,質感又滑又影推,無需過度用力搓揉,即可輕鬆卸掉彩妝,減少對肌膚的刺激。
「速淨水漾配方」迅速溶解難卸彩妝,徹底洗淨化妝品。
雖然我無用防水睫毛膏,但唇膏亦非常輕鬆就卸除左。


清爽溫和既水漾質感係加水乳化後,依然感覺舒爽,絕無黏膩感。


加埋保護肌膚天然保濕成份「細胞間脂質Ceramide」,卸妝後仍然維持到個水潤柔滑感。
唔會因水份流失而變得乾燥繃緊,肌膚仲係非常水噹噹架。



Curél官方網站: www.curel.com.hk

「產品及有關資料由品牌提供」
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...