2018年1月24日 星期三

一連七日‧修復肌膚@ 「美肌職人」面膜

其實我一向係少敷面膜既,但之前可能搽左一段時間類固醇,皮膚差左,仲搞到毛孔好覺眼,所以見呢排得閒返少少,決定幫肌膚黎個小急救。


高絲Clear Turn全新概念面膜 「美肌職人」面膜
左: 美肌職人日本清酒保濕面膜
中: 美肌職人薏仁滋潤透白面膜
右: 美肌職人黑珍珠亮澤彈力面膜



連續11年日本銷售No. 1的面膜品牌,將日本傳統手藝和天然美容成份用於全新面膜。
最近就推出左性價比極高的全新概念面膜 — 美肌職人BIHADA–SYOKUNIN,揉合日本和紙技術製造的面膜紙,配合薏仁、日本酒、黑珍珠等美肌成份,以美作溫泉水為美容液基底,幫肌膚黎個小改造:)


♥ 美肌職人日本清酒保濕面膜

弱酸性、無香料、無色素、無礦物油,咁就用得放心啦。

針對缺水繃緊、乾燥性肌膚而設,呢排天氣又凍又乾燥,絕對係首選。
蘊含日本清酒成分,能高效保護肌膚,同時減輕日常化妝對皮膚的傷害,為肌膚保濕,收細毛孔。

配合溫泉水美容液基底,以及氨基酸甘油等保濕因子,長時間保持肌膚水潤剔透。


一包7片,密封袋設計。
美肌職人的面膜紙都是日本製造,以傳統和紙製法技術,並採用圓柱形的極細纖維,配合清純的河川清流,最後特製成柔韌厚滑質感。


面膜紙既三層特別構造具特強伸縮性,緊緊鎖著濃厚既美容液之餘,保有優秀彈性,緊貼臉部及加強導入力,讓美容液均勻咁深層導入至每寸皮膚。


用上精緻細膩既高質素紙張,美容液唔會滴漏,乖乖包裹係面膜紙到,的確有非常好既滲透同吸收效果。


10分鐘X7日,雖然藥物既洗禮仲未完全消退,但肌膚狀態明顯好左唔少,起碼上妝開始貼服返D,毛孔唔再係一粒粒數得出,真係當堂鬆左一口氣。

最近既肌膚都會反反覆覆架啦,希望快D可以停藥,再慢慢養返好個底子啦>.<"


去到夏天既話,用之前放入雪櫃雪一陣,敷上面冰冰涼涼,仲可以鎮靜肌膚,加強收緊效果架:)

另外仲有兩款美肌職人薏仁滋潤透白面膜 同 黑珍珠亮澤彈力面膜,因為美白產品我暫時仲未用得住,所以俾左媽媽用,佢都話好抵用:)
入定多兩包保濕收毛孔,去旅行個時晚晚敷先得!

「產品及有關資料由品牌提供」
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...