2016年4月16日 星期六

shu summer不怕溶妝‧輕鬆準備不怕曬


收到shu uemura送黎最新既夏日新品,即時心思思想化返個靚妝:)




夏天個妝,打底異常咁重要,佢決定性地影響個妝容既持久性同貼服程度,更重要既係唔可以忽略防曬既需要,見到個太陽都驚呀。


blanc:chroma 淨白防曬霜以4D亮白防曬護膜加上超強勁既防曬系數SPF50 PA++++阻隔紫外光,防止色斑形成。


質感極之水潤,不油不膩,感覺輕薄,仲好有透亮感添。


TOKYO-SMART CUSHION智慧透亮氣墊粉底SPF50+/PA+++
結合3 大嶄新智慧底妝科技

♥SMART智慧粉撲
植村秀獨特的粉撲表面滿佈幼細絨毛,隨意打造透薄或高度遮瑕妝效。

♥SMART智慧配方
智能啫喱配方,於塗抹一刻化為易推的水質,妝容均勻貼服。

♥SMART智慧設計
突破性雙層智慧氣墊技術 (智慧控粉網及智慧粉芯),輕鬆調控妝效。

手上既#564 medium light sand比我本身膚色稍為深色左少少,但質感好輕透,妝感光感亮澤,有中度至高度遮瑕力,黑眼圈單上一層都遮左大半了,適合任何肌膚。

毋需特別的上妝技巧,就可以輕鬆締造極致覆蓋的輕透妝容,好岩化妝新手架。

顏色深左都唔緊要,拎返lightbulb白瓷光感蜜粉出黎做定妝就岩岩好啦。


眼妝方面直接用眼影完成,因為想留返個亮點係唇妝到。


全新laque supreme shimmer漆繪閃炫唇彩
一直都好鐘情shu uemura既唇漆系列,今次加入金銀水晶珠光粒子打造盈潤光澤。
仲以日本「蒔絵」(makie) 彩漆工藝為靈感,全新打造8款新色調,色澤更加艷麗,cover唇色既效果更佳。
幫你打造最完美既3D奪目絕色美唇。


等我示範pearly rose #CR 02 S 同golden orange #OR 02 S俾大家睇睇啦:)
兩隻都係亮點色黎架!
pearly rose #CR 02 S係走自然風既Sweet女孩色,有少少俏皮感,閃爍感好有夏日氣氛。
golden orange #OR 02 S係活潑得黎好有優雅感既顏色,有令人眼前一亮既感覺。
兩隻色都好顯白,而且Keep得好好,連我呢D成日Lum咀唇都冇問題,質感仲好柔滑添。


上色亦好輕鬆,一層就夠出色,上面係#CR 02 S有幾分似我本身既唇色,當然搽完顏色平均好多啦,下面#OR 02 S一掃就係唇膏隻色,仲好平均,實實在在,唔洗左補右補。


今年夏天捨棄色彩繽紛既眼妝,將重點放係唇妝到,依然充滿夏日的感覺。
出門口仲快好多添:)

shu uemura Facebook Fan Page連結: https://www.facebook.com/shuuemura.hk
shu uemura 網頁連結: http://www.shu-uemura.com.hk
shu uemura 微博: http://weibo.com/shuuemurahk
shu uemura Instagram: http://instagram.com/shuuemurahk#

「產品及有關資料由品牌提供」
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...