2018年2月10日 星期六

泰識享受@AMOOMA

真係講都唔信,話說Yandy家突然玩停電,凍到死死下都算啦>.<
臨近新年,樣樣野都要趕deadine,身心俱疲仲要玩停電咩? 最慘係無澡沖呀!!!
所以當下唔理37‧21即時book左個有涼沖既SPA嘆一嘆先XDDD

位於銅鑼灣既AMOOMA SPA & Sanctuary,地點就腳,一出地鐵站行兩步就係啦!
我一提個名已經有唔少朋友仔表示呢間野好正,似乎都幾受歡迎喎:)


主打正宗泰式按摩,仲有香薰按摩又或各類美容護理服務。
我眼見D師傅真係好泰國人樣架XD

我今次就揀左佢地好有人氣既泰式草球按摩(45分鐘)

房間環境好泰式,獨特既草藥芳香充滿整個房間,好似一下子唔記得左自己仲係香港呀XD
有私人既浴室同梳妝位,換好衫就訓好等按摩師啦!
順帶一提,床舖有暖氈,咁凍既天氣真係訓得好舒服呀:)

未開始泰式草球按摩,按摩師會幫你做一陣基本按摩,warm up放鬆下個body先。
草藥球放係蒸籠入面預熱,入面放左泰式獨特香料及草藥,可以帶動返血液循環,清除體內毒素,對於對改善四肢冰冷,腳部浮腫好有效。
同時都可以舒緩肩酸背痛,驅走壓力及消除疲勞架。

按摩師既手法好純熟,速度同力度都好平均,有D比較酸痛既部位,佢都好主動咁幫我按多幾下,草藥球溫溫熱熱,一個熱敷一個按摩,不斷交替,舒服到我成個人迷迷濛濛XD

我做之前落左底妝(有保留眼妝),做完面色紅潤得黎白裡透紅,仲靚過化左妝呀>////<
沖埋個靚涼,精神爽利。

化妝位有埋風筒可以吹頭,成日個人refresh哂呀!!!

出到黎杯泰式茶已經等緊我。


大推呢間AMOOMA SPA & Sanctuary,

AMOOMA SPA & Sanctuary
Tel:2730 6632
Facebook:https://www.facebook.com/pg/AMOOMASPA
Website:http://www.amooma.hk

「產品及有關資料由品牌提供」
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...