2016年10月1日 星期六

花x茶‧喝一杯悠閒@捷榮茶作

去完10日韓國,返到公司預左要還...

但係公司迎接我既係,一份乾花花束連同「捷榮茶作」既花茶。
女生,都是愛花的:)
相較鮮花一剎那間既美麗,我更喜歡乾花那份歷久嚐新。




而捷榮茶作更將呢份歷久嚐新保鮮起黎,今次試既係桂花烏龍茶及玫瑰茉莉花茶三角茶包。

 
「捷榮茶作」希望藉著「花茶」給所有工作女性們一個鼓勵,「再一次綻放」的宣傳短片,主要以都市女性及花茶為故事題材,講述大多數的香港女生都顧著為事業拼搏而忽略了善待自己,我們希望藉著「花茶」給所有工作女性們一個鼓勵,可以對自己溫柔一點。

工作時但換個心態,對自己溫柔多D,邊嘆邊做,享受工作既過程。


每一包三角茶包滿載乾花同茶葉,未沖水已經傳出陣陣花香。
同平時見開既紙茶包唔同,採用絲網質地,翻沖都無問題,加上三角設計令花茶有更多空間游走,味道散得更透徹,茶葉又唔會跑出來,啖啖順喉。


加入熱水泡浸5分鐘,花香四溢,茶包中的花朵像盛放似的再一次重生。
桂花烏龍茶茶味清香,味道帶甘,好岩午飯後飲用,提神又消滯。


玫瑰茉莉花茶散出淡淡玫瑰花香,配上美白、抗氧化的功效,越飲越靚。

每一盒有10小包,返到香港日日陪住我,已經飲到尾聲啦XD
希望大家都婉如水中的玫瑰花,滋潤了,再一次綻放吧!

Facebook專頁:https://www.facebook.com/TsitWing/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...