2016年10月4日 星期二

以水為基礎之簡便卸妝@Bifesta

化完妝,要落妝,落完妝,又化妝XD
無錯,女仔無一日都係重重覆覆,但重重覆覆過程之中又每一日都有D小分別。


黎自日本卸妝潔面品牌Bifesta 由水為基礎既卸妝品牌。

全系列均蘊含吸着性透明質酸,強效滋潤鎖水,卸妝同時配合保濕護膚功效;無香料、無添加色素,並通過皮膚過敏測試,性質溫和,呵護肌膚。
速效卸妝潔膚水 (清爽型) HK$59/ 300ml
速效卸妝潔膚水 (亮白型) HK$59/ 300ml
高效眼部卸妝液 HK$52/ 145ml
速效卸妝潔膚紙 HK$49/ 46pcs

畢竟卸妝潔面係護理肌膚既第一步,事半功倍幫肌膚昇華啦!


高效眼部卸妝液 HK$52/ 145ml

專為防水眼妝而設既卸妝液,以水溶性及油溶性雙重卸妝配方,無需搓揉即可輕鬆卸除防水妝,溶解頑固睫毛液,眼線及唇妝。

成份中更特別加添維他命B及E,輕柔呵護細嫩,脆弱的眼部肌膚及睫毛,用後更帶出水潤感覺。

使用前記得先搖勻,晶瑩既卸妝液會閃閃亮架:)


今日個眼妝比日常化得仔細,由眼影、內外眼線到睫毛液都做到足,但化住妝跑黎跑去捉小精靈,個眼妝已經有D溶XD

直接將卸妝液倒係化妝棉上,敷係眼部幾秒,再輕輕一抺...


眼妝已經徹底溶解哂啦,用後仲無需過水,一張化妝棉已經夠卸除眼妝,潔力唔錯,感覺遺溫和唔「嗱」眼:)


BIFESTA速效卸妝潔膚水系列共有4款選擇,每款都有不同的功效。
速效卸妝潔膚水 (清爽型) HK$59/ 300ml
速效卸妝潔膚水 (亮白型) HK$59/ 300ml

之前一直都用開清爽型,今次就用亮白型,因為係韓國唔覺意曬黑左少少:)
另外仲有保濕型MOIST強效滋潤嫩肌 同埋 緊緻型 ENRICH 提升肌膚彈性。


用起黎既感覺其實同一向用開既清爽型差唔多,一底妝一向都係遮瑕加碎粉,所以輕輕一抺基本上已經乾淨哂。


但安心D,我都會用多張,全面再抺一次,但通常張化妝棉已經唔見到粉底色架啦:)


兩張化妝棉就卸好成個妝,輕鬆:)


速效卸妝潔膚紙 HK$49/ 46pcs

配合角質軟化成份及保濕型維他命C,溫和地去除黑色素囤積的老化角質,同樣係令到用後肌膚淨白剔透既卸妝產品。

潔膚及化妝水三合一功能,好岩運動前,旅行或外出工幹時用。
設計好方便,蓋子保鮮力充足,潔膚紙唔會乾,每次抽出一片潔膚紙,用起黎夠哂方便。


潔膚紙很夠大張,唔會濕到滴,但唔會乾爭爭,潔力都係唔錯既,無用睫毛膏既話,一張就夠卸哂全妝。


私心秀一下品牌送上的毛巾,綉上了代表我的Y字,非常喜歡♥


BIFESTA https://www.facebook.com/BifestaHongKong

「產品及有關資料由品牌提供」
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...